Welkom op de FAQ pagina van de website 40-plus.nl. Hier staat niets anders dan de meest gestelde vragen die dames stellen wanneer ze de leeftijd van 40 jaar bereiken. Maar dat wil niet zeggen dat je ons niet mag contacten als je andere persoonlijke vragen wilt stellen. Wij doen er alles aan om jouw vragen zo veel als mogelijk te beantwoorden. Scrol verder voor de antwoorden.

1. Ga ik dik worden na mijn 40ste?

Oh, wat zijn er veel vrouwen die zich met hun gewicht druk maken al vanaf de puberteit. Maar naarmate vrouwen ouder worden, wordt de stress om het gewicht en de vetophoping groter. Het is namelijk zo dat je metabolisme na je 40ste verandert. Hierdoor neemt de energieproductie van het lichaam aanzienlijk af, zelf als je nog steeds dezelfde dagelijkse routine hebt. Doordat de energieproductie afneemt, worden de calorieën in kleine hoeveelheden verbrandt. Dit zorgt dan voor enorme vetophoping. Maar wees niet bang, want wij hebben een plan voor je.

2. Kan ik nog zwanger worden?

Behalve dat de eicellen verminderen in kwaliteit is het ook lastig dat de menstruatie onregelmatig wordt. Maar dat betekent niet dat je onvruchtbaar bent. Je kan nog zwanger raken. Let wel dat de kans wel klein is. Blijf dus je pillen slikken als je nog niet in de pre-menopauze bent.

3. Wat betekent menopauze voor mij?

De menopauze brengt verschillende veranderingen in de vrouw. En elke vrouw ervaart het anders. Je gaat zeker jouw levensstijl moeten veranderen als je in deze fase van het leven komt. Wanneer je dus de leeftijd van veertig jaar bereikt is het goed om regelmatig een bezoekje te brengen aan de dokter. Er maak hier gebruik van, want je kan vroeg ziektes ontdekken en spoedig genezen.

 4. Zal ik nog romantisch zijn?

Vrouwen ouder dan 40 willen nog steeds romantiek. Je zult merken dat je het zelfs meer wilt dan toen je 20 jaar was. Omdat je al veel ervaring hebt opgedaan in het leven is ware liefde op je 40ste precies wat je nodig hebt. Veel vrouwen hebben een voltijdbaan en zijn op zoek naar die man om ze zich speciaal en gewaardeerd te laten voelen nadat de werkdag voorbij is. Je hebt meer behoefte aan geestelijke verbinding, dan een one-night stand. En het is begrijpelijk. Zoek dus een partner die op jouw niveau hierover denkt. Ben je in een relatie, praat dan zoveel als mogelijk met je partner wat je wilt hebben in het leven.

5. Wat te doen als mijn huis verouderd?

Mensen beginnen veroudering op te merken in hun jaren ’30 en ’40. De natuurlijke levenscyclus van de huid begint te vertragen, wat betekent dat er verkleuring, rimpels, verslapping en vermindering van de collageenproductie optreedt. Hormonale veranderingen kunnen ook volwassen acne veroorzaken, waardoor je flashbacks krijgt naar tienerjaren. Gelukkig zijn er voldoende zalfjes en lotions op de markt te verkrijgen die je wat kunnen helpen. Maar het is nog steeds normaal. Een verouderde huid is een teken van ervaring. 40 jaren op aarde betekent immers veel.

6. Ik wil meer informatie?

Wil je meer weten over wat we doen of andere vragen stellen, dan kan je contact met ons maken via de contact pagina. Wij zullen alle vragen van je beantwoorden.