Hoe een mooie huid te behouden in de zomer

In de zomer schijnt de zon keihard op jouw huid. Voor zoveel als de zon je huid in kleine doses kan genezen, kan het ook ernstige symptomen en overmatige schade veroorzaken. De zon kan jouw huid dof en vettig maken en dat is absoluut niet mooi. Maar aan de andere kan je ook naar het strand en genieten van het water. Dat mag natuurlijk, want wij hebben de beste adviezen om ervoor te zorgen dat jouw huid er op zijn best uitziet in de zomer.

Gelukkig zijn er een aantal tips die je goed kunt gebruiken om jouw huid gezond te houden in de warme dagen van de zomer.

1. Breng zonnebrandcrème aan

Voorkomen is beter dan genezen, daarom is het belangrijk dat je zonnebrandcrème gebruikt. Iedereen vanaf 6 maanden oud moet een goede zonnebrandcrème gebruiken met een SPF-waarde boven 30 bij het verlaten van het huis. Wist je ook dat wanneer je na het aanbrengen van de crème in contact komt met zand of zweet de werking ervan vermindert. Van water weet je ook dat het de crème wegwast. Je zou de crème dus meerdere keren moeten aanbrengen voor een effectieve werking ervan.

2. Geniet van de schaduw

Het is vanzelfsprekend dat je in de zomer liever buiten bent dan binnen. Een beetje blootstelling aan zonlicht helpt om vitamine D aan te maken, vermindert stress en maakt de huid gezond. Het probleem doet zich voor wanneer je te veel tijd buiten in de zon doorbrengt, zonnebrand en zelfs blaarvorming ervaart. Zonnestralen zijn het sterkst (gevaarlijkst) tussen 10.00 a.m. en 04.00 p.m. Als vuistregel voor jouw huidverzorging in de zomer, moet je jouw tijd buitenshuis tijdens deze uren zoveel mogelijk beperken. Als je naar buiten moet, zorg dan dat je zonnebrandcrème draagt.

3. Drink veel water

In de zomer is het verleidelijk om een glaasje koude cola te drinken. Maar wanneer je dorst hebt moet je die lessen met water en niet met cola. Het drinken van water komt ten goede aan hoe goed jouw lichaam functioneert en beïnvloedt ook jouw huid. Een goede hydratatie helpt bijvoorbeeld gifstoffen uit je lichaam te spoelen. Slecht werkende nieren zijn te merken aan een slechte huid. Drink de hele dag door water.

4. Gebruik een goede moisturizer

Door jouw huid gehydrateerd te houden, behoudt deze zijn vochtbarrière, de belangrijkste verdedigingslinie tegen irriterende stoffen van buitenaf. Bovendien ziet een gehydrateerde huid er stralend en jeugdig uit. Breng elke ochtend en avond een bevochtigingscrème aan. Als je huid bijzonder droog is, moet je gedurende de dag dit blijven aanbrengen. Kies een crème die SPF bevat. Zo geef je je huid in één stap de nodige hydratatie en bescherming tegen de zon.

5. Wees voorzichtig met exfoliëren

Scrub, maar overdrijf het niet. Het is belangrijk om die droge huidcellen te verwijderen – vooral als je een nepbruin kleurtje wilt verwijderen – maar te veel exfoliëren in je dagelijkse zomerse huidverzorgingsroutine kan je huid gevoeliger maken voor zonlicht. Een klein beetje zachte exfoliatie zal je helpen die oude huid af te werpen voor een gladde make-uptoepassing, dus er is geen reden om tijdens de zomermaanden een ruwe scrub op je gezicht aan te brengen.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *