Tips om huidveroudering tegen te gaan

Word je 40? Alvast gefeliciteerd! Het is begrijpelijk dat je denkt dat je oud wordt en het is normaal. Huidveroudering lijkt misschien een verre realiteit totdat het verschijnt met een paar fijne lijntjes of droogte. Hoewel het onmogelijk is om het proces te stoppen, kunnen we het tot op zekere hoogte beheersen of uitstellen. Het wordt nu dus hoogtijd dat je gaat denken aan hoe je huisveroudering tegen kan gaan. Je moet nagaan dat de zon als voldoende cellen van de huid heeft beschadigd, om er nog gezond uit te zien. Hier zijn er enkele tips voor je opgesomd die je kunt gebruiken

Hier heb je dus de beauty tips om er nog even jong uit te zien

1. Gebruik voldoende vitamine E &C

Vitamine E en C zijn rijk aan antioxidanten die de huiscellen kunnen beschermen. Ze verbeteren de elasticiteit en soepelheid van je huid. Voedingsmiddelen zoals noten, zuivelproducten, zaden, plantaardige oliën, groene bladgroenten, citrusvruchten, kiwi’s en citroenen zijn rijk aan deze vitamines. Je moet jouw dieet dus vanaf nu aanpassen als je deze producten nog niet gebruikt.

2. Gebruik een reiniger en crème

Wanneer je oud wordt heeft de huid de neiging om vocht en veel gezonde vetten te verliezen. Het wordt dus droger, geïrriteerder, minder soepel en minder elastisch. Gebruik daarom altijd een zachte, niet-schuimende reiniger en gebruik daarna een goede vocht inbrengende crème om het vocht vast te houden. Let wel dat het niet alleen om het gezicht gaat bij deze. Breng ze ook op de handen en benen aan.

3. Breng zonnecrème aan

De zon is gevaarlijker dan ouder worden. Zonnebrandcrème is een essentieel onderdeel van de dagelijkse huidverzorging. Dat is niet alleen voor de 40-plussers. Het is verstandig om het al vroeg te gebruiken. Het beschermt de huid tegen schadelijke ultraviolette stralen van de zon, die verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige veroudering van de huid. Vergeet dus niet een zonnebrandcrème aan te brengen met minimaal SPF 30.

4. Drink veel water

Deze huidverzorgingstip zie je op alle websites. En het is geen geheim of iets dat niet werkt. Elke dag veel water drinken is belangrijk voor de algehele gezondheid van het lichaam. Het is goed voor je organen, je energieniveau en natuurlijk ook je huid. Veel water is goed, omdat ‘inwendig hydrateren onze huid kan helpen vocht vast te houden’. Dat is belangrijk naarmate je ouder wordt en je huid niet automatisch zoveel vocht vasthoudt als in voorgaande decennia.

5. Houd je aan de routine

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om voor je huid te zorgen als je 40 bent, is om consequent elk onderdeel van je huidverzorgingsroutine te gebruiken. Goede huidverzorgingsgewoonten zouden moeten beginnen in onze vroege jaren ’20 om ervoor te zorgen dat we er beter uit zullen zien in onze jaren ’40. Dit betekent regelmatige gezichtsbehandelingen, ‘s nachts make-up verwijderen, bescherming tegen de zon en een gezonde levensstijl. Het kan verleidelijk zijn om enkele stapjes van je huidverzorgingsroutine over te slaan omdat je het druk hebt, moe bent of gewoon lui bent, maar je zult er waarschijnlijk spijt van krijgen als je dat doet. Blijf de routine dus volgen.

6. Koop goed producten

Er zijn op de markt voldoende verzorgingsmiddelen te koop. Je weet trouwens ook dat niet allemaal goed zijn of niet allemaal zullen hetzelfde effect hebben op jouw huid. Kwalitatief goede verzorgingsmiddelen zijn niet gemakkelijk te vinden. Het is een investering die je maakt en het zal het waard zijn. En met investeren bedoelen we niet dat je moet upgraden naar een hogere prijs; we bedoelen dat je tijd en aandacht in jouw huid moet investeren. Neem de tijd om producten te testen je huid beter te leren kennen. Zo alleen kan je goede producten in jouw assortiment hebben.

7. Stress is de veroorzaker van alle ziektes

Wanneer je gestrest bent is dat direct te merken aan jouw huid en haar. Doe dingen die je zintuigen kalmeren en je ontspannen. Beoefen meditatie en yoga. Schilderen, zingen, koken, rennen of sporten als dat is wat je gecentreerd houdt. Maar stress niet!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *